Over ons

Mena is een kleinschalige dagverzorging in het buitengebied van Ruurlo die in mei 2016 is gestart door Bernadet Bakker Geverink.

Wie zijn wij?

Voor de dagverzorging heeft ze vanaf 1981 tot en met mei 2016 met veel plezier in de zorg gewerkt tot er zich een mogelijkheid voordeed om voor zichzelf te beginnen. Dit doet ze nu met veel plezier samen met haar dochters Noreen en Esmee.
Bij Mena streven wij naar een zinvolle en leuke daginvulling, dat het een dag is waar naar uitgekeken wordt. Niets moet maar alles mag, dat staat bij ons voorop! Veiligheid en gezelligheid horen hier natuurlijk ook bij.

Wij bieden dagbesteding aan;
Mensen met een vorm van dementie, mensen waarvan de mantelzorger ontlast willen worden. Mensen die moeite hebben met het indelen van de dag en daarbij hulp nodig hebben.

Missie en visie van dagverzorging Mena

Missie:
Het bieden van een warme dagbesteding voorziening voor ouderen met als uitgangspunten: het bieden van structuur, ontspanning en eigenwaarde.

Visie
De invulling aan de missie doen we met de volgende kernwaarden:
• Kwaliteit: cliëntgerichte activiteiten, aansluitende zorg en gekwalificeerd personeel;
• Vertrouwen: respect, regelmaat en een luisterend oor;
• Veiligheid: de deelnemers zullen zich veilig voelen in een veilige omgeving;
• Gelijkwaardigheid: rekening houdend met elkaars normen en waarden, respect voor de mening van de deelnemer.

Wanneer kunt u naar de dagverzorging;
Met een WMO indicatie van de gemeente. Wij zijn gecontracteerd met berkelland, Oost Gelre en Bronckhorst en met een WlZ indicatie via een PGB.

Groentetuin

De verse groenten die wij in onze groentetuin verbouwen worden regelmatig verwerkt in de warme maaltijd die wij samen in de ’s morgens voorbereiden.

Bos

Achter het huis bevindt zich een bos met een gezellig wandelpad waar u alleen of samen een fijne wandeling kunt maken en kunt genieten van de natuur.

Beweging

Iedere dag wordt er aandacht besteed aan beweging.

Wij vinden het belangrijk dat de deelnemers dagelijks aan beweging doen. We erkennen dat lichaamsbeweging essentieel is voor zowel onze fysieke als mentale gezondheid. Daarom maken we er een prioriteit van om elke dag actief te zijn’